Programari: (+40) 749 078 979

Cea mai noua si revolutionara tehnica de epilare definitiva, tratamente faciale si corporale cu SPL

Intrebari frecvente

1. Cum functioneaza epilarea definitiva cu SPL?

Energia luminii este absorbita selectiv de catre melanina din firul de par si este transmisa catre foliculul pilos. Aceasta este anihilat sub actiunea caldurii transmisa prin firul de par.

2. Care este clientul ideal pentru epilare definitiva cu tehnologia SPL?

In aceeasi masura, atat femeile, cat si barbatii pot obtine reducerea permanenta a parului pe aproape orice zona a corpului. Chiar daca cele mai bune rezultate se obtin in cazul parului inchis la culoare, insa rezultate bune se obtin si in cazul parului mai deschis la culoare.

3. Dupa cate sedinte se vad rezultatele?

Cresterea firului de par este redusa dupa fiecare sedinta de epilare definitiva. Numarul recomandat de sedinte este intre 6-8 sedinte pe zonele corpului iar pe fata pentru parul de tip velus (puf, mustata, perciuni) sunt necesare 10-12 sedinte efectuate la un interval de 4-6 saptamani intre ele, depinzand de culoarea si tipul de par din zona vizata tratamentului, de culoarea pielii, de densitatea firelor de par si de cum reactioneaza fiecare organism.

4. Este dureroasa procedura de epilare definitiva SPL?

Cu cat densitatea firelor de par este mai mare cu atat suprafata pielii din zona tratata va fi mai incalzita. Este descrisa ca o senzatie de “ciupitura”, este mai putin dureros decat epilarea cu ceara.

5.Cat dureaza procedura de epilare definitiva cu SPL?

Daca vei calcula banii cheltuiti intr-o perioada de 3 ani pe epilare prin celelalte metode, vei observa ca suma platita pentru sedintele de epilare definitiva este mai mica.

6. Este definitiva epilarea cu SPL?

Da este definitiva doar ca, din diferite cauze, cum ar fi dereglari hormonale, stres, anticonceptionale, vitamine care stimuleaza firele de par este posibil sa mai apara noi fire de par si este nevoie de o sedinta de intretinere la 6 luni - 1 an de zile.

7. Care sunt beneficiile epilării SPL?

Metoda SPL se bazează pe lungimi de unde infraroşii şi ultraviolete, care sunt de bază în îndepărtarea firelor de păr, fiind astfel o metodă mult mai sigură, fără durere şi mult mai ieftină decat epilarea tradiţională cu ceară.

8. De ce avem nevoie de mai multe şedinţe? În medie, de câte şedinţe avem nevoie?

Părul de pe corp, vizibil pe suprafaţa pielii, îşi are originile în dermă. Este compus în principal din keratină şi melanină, care dă şi culoarea sa. Foliculul de păr, unde părul însuşi îşi are originea, este înrădăcinat adânc în dermă, 6-7 mm de la suprafată. Foliculul de păr este format din patru straturi.

Părul creşte după un ciclu bine defnit. Acest ciclu a fost divizat în 3 faze. Prima fază este numită anagen sau faza de creştere, a doua fază este numită catagen sau faza de desprindere, în timpul căreia firul de păr încetează să crească şi este progresiv eliminat din radacină, iar faza finală este numită telogen sau faza de odihnă a firului de păr, când acesta începe să cadă.

Firele vizibile nu sunt toate în aceeaşi fază a creşterii părului. Unele sunt în faza de creştere, altele în perioada de stagnare. De aceea, firele de păr aflate în faza de crestere (anagen) sunt eliminate folosind metoda SPL, deoarece este singura fază în timpul căreia firul de păr este în contact cu propria radăcină şi poate transfera caldura pentru a putea fi distrus, astfel fiind necesare mai multe şedinţe. Numărul acestor şedinte variază între 6-8 pe zonele corpului iar pe zona fetei intre 10-12 sedinte.

9. De ce durează o perioada până ce firele de păr cad?

Epilarea este una dintre aplicaţiile cele mai importante ale luminii pulsate. Ţinta este foliculul firului de păr, care nu conţine pigment, devenind astfel o ţintă secundară. Ţinta principală este melanina (pigmentul) din bulbul pilar. Când melanina din firele de păr absoarbe caldura produsă, aceasta este transferată foliculului de păr pe care îl atinge. De aceea, firele de păr aflate în faza de crestere (anagen) sunt eliminate folosind metoda SPL, deoarece este singura fază în timpul căreia firul de păr este în contact cu propria rădăcină şi poate transfera caldura pentru a putea fi distrus. Firul de păr va ieşi din radacină şi, în mod natural, va fi eliminat de corp în aproximativ 14 zile. În această perioadă de 14 zile, firul de păr pare să crească în continuare, dar după această perioadă firul va fi eliminat.


10. Dacă o persoană se epilează şi apoi naşte, este posibil ca schimbările hormonale să facă părul să crească din nou?

Deoarece numai un fir de păr din trei poate creşte, conform statisticilor, este posibil ca datorită schimbărilor hormonale produse pe durata sarcinii să crească potenţialul apariţiei unuia dintre celelalte două fire de păr în orice moment, dar nu este nici o problema deoarece puteti face o sedinta de intretinere dupa ce incheiati cu sarcina si alaptarea.


11. Care este diferenţa dintre SPL, IPL si laser? Care metodă este mai bună şi de ce?

SPL (square pulse light) reprezintă inovatia în domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficientă decat IPL si laser; SPL este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive şi constante, de aceeaşi intensitate. Mai mult de atât, este eliminată posibilitatea oricărei arsuri, dovendindu-se astfel siguranţa metodei SPL.

Patentată în Franţa şi inventată de doctori şi cercetători ştiinţifici, această metodă avansată şi computerizată asigură un sistem progresiv de înlăturare a firelor de păr de pe corp.
Metoda SPL se bazează pe lungimi de unde infraroşii şi ultraviolete, care sunt de bază în îndepărtarea progresivă a firelor de păr, fiind astfel o metodă mult mai sigură, fără durere şi mult mai ieftină decat epilarea tradiţională cu ceară.

12. Este nevoie de o îngrijire specială a pielii înainte sau după şedinţa de epilare? Ce trebuie să facem dacă ne decidem să apelam la epilarea cu lumină intens pulsată?
Nu trebuie folosită ceară, epilatorul, penseta, nici o alta metoda de smulgere cu minim 7 zile - 14 zile înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, nu trebuie folosită cremă epilatoare cu 7 zile înainte, nu decolorati părul cu 7 zile înainte, nu trebuie să aplicati creme autobronzante cu cateva zile inainte, nu vă expuneti la soare, solar sau lampi cu ultraviolete cu 14 zile înainte si dupa, daca luati vreun tratamant sau aveti afectiuni grave de sanatate cum ar fi (diabet, hepatitta, sida) mergeti si intrebati medicul daca este contraindicat sau nu. Înainte de şedinţa de epilare definitivă, zona dorită a fi tratată trebuie rasă cu o seara inainte sau cateva ore. Nu trebuie sa aplicati creme sau lotiuni ce contin alcool sau paraben in ziua respectiva.

După sedinta de epilare definitiva, 14 zile nu trebuie să expuneti la soare, solar sau lampi cu UV zonele tratate şi trebuie să folositi o cremă cu factor de protecţie (50-50+ in anotimpul cald, iar in anotimpurile reci 30-35). Intre sedinţe, aveti voie sa folositi doar aparat de ras, forfecuta sau masina de tuns.

13. Ce se poate întâmpla în cazul în care nu se respectă aceste recomandari?

În cazul în care nu se respectă recomandarile de la începutul sau de după tratament, nu se vad rezultatele dorite sau pot aparea arsuri sau depigmentari pe zonele tratate.


14. Există reacţii adverse? Care sunt acestea?
Dacă se respectă atât recomandările date înainte de începerea epilarii, cât şi cele de după sedinta, şi se respectă contraindicaţiile si precautile, nu există reacţii adverse.

15. Cine nu poate apela la epilarea definitivă?
Ca orice metodă, şi aceasta are unele contraindicaţii, iar acestea sunt: tumorile, leziunile dubioase de la nivelul pielii, femeile însărcinate sau in perioada de alaptare, diabeticii, persoanele care au stimulator cardiac, epilepsie, hemofilie, boli ale pielii(herpes, psoriasis), persoanele care urmează tratamente anticoagulante sau tratamente fotosensibile sau daca aveti alte afectiuni mergeti si intrebati doctorul daca este contraindicat.

16. Apelează şi bărbaţii la această procedură? În general, pe ce zone ale corpului?
Da. Apelează şi bărbaţii la această procedură de epilare definitivă. În general, pentru axial, spate şi piept.

17. Cum ne decidem cu ce tehnologie, aparat ne efectuam epilarea definitiva?
In domeniul epilarii definitive exista 3 tehnologii SPL ipl si laser. SPL-ul este ultima si cea mai revolutionara tehnologie aparuta pe piata. 1 impuls SPL = 5 impulsuri IPL/laser.

18. Cum putem stii ca echipamentul folosit este de calitate?
Dupa rezultatele care se vad inca dupa prima sedinta, parul trebuie sa cada dupa 14 zile de la tratament.
19. Ce este Fotoregenerarea?

Reprezinta fototermoliza selectiva a luminii SPL, asupra pielii, dand un imbold puternic activitatii din interiorul celulelor. Este un tratament cu efecte mult mai profunde si mai de durata decat orice crema, masaj, dermabraziune sau peeling chimic!

Fotoregenerarea SPL cu aparatul OR-Light Yperion Paris este o terapie prin lumina intens pulsata, de ultima tehnologie, cu risc minim de efecte secundare, avand rezultate spectaculoase de reintinerire. Pentru ten este ca o explozie de energie asupra celulelor “lenese” ce nu mai produc cantitatea de fibroblasti (elastina si colagen) necesara pentru un tonus de invidiat.

Chiar si un ten tanar fara probleme poate beneficia de un Fotofacial, el fiind improspatat si revigorat. Fotoregenerarea contine si programul de Fotolifting, efectul sau putand fi comparat cu cel al unei operatii estetice de infrumusetare.

Fotoregenerarea poate, fi incercata de oricine isi doreste un aspect al pielii mai tanar si mai luminos, mai uniform si mai neted, este o terapie de stimulare si recuperare al ritmului activitatii metabolismului celulelor pierdute in timp! Fotoregenerarea reprezinta cel mai inalt nivel de tratament facial, comparabil celui cu laser! Tratamentul nu necesita mult timp nu exista efecte secundare iar rezultatele se vad intr-un timp foarte scurt.

 • Or-light

  Inginerii de la Yperion Tehnology Paris au lansat in 2012 cel mai nou, revolutionar si performant sistem de epilare definitiva de pe piata cu lumina intens pulsata cu SPL.


  Yperion Technology Paris

  Yperion Technology aduce nou patentul unic SPL ce reprezinta inovatia in domeniul luminii intens pulsate fiind mult mai eficienta decat IPL (laser). Impulsurile de lumina sunt distribuite direct catre foliculii de par cu suficienta energie pentru a le slabi radacina fara a afecta zona inconjuratoare.

 • Fotoregenerare tratamente faciale

  Fotoregenerarea este o terapie prin lumina intens pulsata, de ultima generatie, cu efecte mult mai profunde si mai de durata decat orice crema, masaj, dermabraziune sau peeling chimic.


  Tratamente corporale

  Fotoregenerarea reprezinta una dintre cele mai eficiente terapii de regenerare si antiimbatranire.